Zwerfvuiltoolbox onthuld

Gisteren, donderdag 16 maart, heeft wethouder Sandor Löwik samen met Suze van Rossum, een prachtig geschilderde kist onthuld die voortaan permanent beschikbaar is voor wie in Nederwetten zwerfafval wil opruimen. Zo kunnen we ons dorp en de toegangswegen elke dag schoonhouden.

Net als vorig jaar organiseert de dorpsraad de Nederwettense deelname aan de Landelijke Opschoondag (dit jaar op 18 maart, om 13 uur bij de MFA). Dorpsraadlid Maarten van Rossum bedacht dat deze schoonmaak niet tot een dag per jaar beperkt zou moeten blijven. Maar dan moet er wel een plek zijn waar de gereedschappen klaar liggen voor wie ze gebruiken wil. Praktische oplossing: een kist met afvalgrijpers, ringvormige afvalzakhouders, vuilniszakken en oranje hesjes.

De gemeente doneerde een deel van de kosten, de dorpsraad de rest. De kinderen van de basisschool zorgden ervoor dat de kist er prachtig uitziet, zoals je hier onder kunt zien. Ze zijn flink met kwasten en verf aan de gang gegaan om dit mooie resultaat te bereiken.

En om het concept te testen, zijn de kinderen, direct na de opening aan de slag gegaan, De wethouder werd omringd om de inhoud van de kist te bekijken, de afvanknijpers werden beproefd en daarna werden Soeterbeekseweg en Eikelkampen blikvrij gemaakt.

Zie ook het Eindhovens Dagblad voor een verslag