Buurtbus

Om 8.28 is de eerste kans om op te stappen, en om 17.32 is de laatste kans om weer uit de buurtbus te stappen in Nederwetten. Een kaartje kopen? Voor €4,80 kom je een aardig eind, en voor € 7,55 heb je een dagkaart. Betalen doe je met je OV kaart of je bankpas, contant geld is niet welkom.

Buurtbus 260 heeft in Nederwetten 2 op en uitstapmogelijkheden.
Bij de Hoekstraat/Kerk en bij de Hooijdonk.

De buurtbus rijdt natuurlijk al een tijdje, en is volledig afhankelijk van vrijwilligers. Met 60 mensen een flinke groep. Gelukkig maar, want zij geven een groot aantal mensen de kans om langer zelfstandig te blijven. Met deze buurtbus kunnen bewoners zelfstandig naar de winkel, naar een afspraak, een lunch, enz. Het is geen lange route: Van Best, via Son en Breugel, Nederwetten en Geldrop tot het ziekenhuis aldaar. En terug natuurlijk.

De levensvatbaarheid van de lijn is afhankelijk van de hoeveelheid passagiers; hoe meer mensen van de dienst gebruik maken, hoe beter. Tot op heden voldoet Nederwetten aan de minimale eisen. Er zijn voldoende mensen die gedurende de ritten, ook vanuit ons dorp, in en uitstappen. We houden als dorpsraad een vinger aan de pols om de mogelijkheden van de buurtbus up to date te houden. Hopelijk kunnen we op deze manier nog lang van de lijn gebruik maken!